Fondacija Hastor

In Nederland krijg je als student studiefinanciering. Maar in Bosnië en Herzegovina kennen ze dat niet. Daarom is het daar als student, vooral als je het thuis niet breed hebt, vrijwel onmogelijk om een opleiding te volgen. Dat is zonde. Vooral als je ziet dat er veel, heel veel gemotiveerde jongeren rondlopen die niet kunnen wachten om te helpen met de economische wederopbouw van hun land.

Gelukkig zijn er organisaties als Hastor. Hastor (officieel: Fondacija Hastor) is een non-profitorganisatie in Bosnië en Herzegovina. Het doel van Hastor is om gemotiveerde jongeren de (financiële) mogelijkheid te geven om een opleiding te volgen.

De organisatie is actief sinds 2006 en is sindsdien alleen maar gegroeid. In het schooljaar 2017/18 steunt de organisatie maar liefst 1860 studenten. Hoe de organisatie dat precies doet, lees je hier.

Mladi BiH heeft besloten dit jaar deze organisatie te steunen en daarmee de opleiding van twee studenten, Amela Džidić en Enver Kudić, te financieren.

Lees meer over deze studenten en over hoe je ons kunt helpen dit prachtige initiatief te steunen.


Doel: €3000

Al opgehaald:
€ 3.000

De studenten die wij steunen

Amela Džidić

Image

Amela (28-09-1998) is geboren in Sarajevo. Sinds haar ouders zijn gescheiden, woont Amela met haar moeder in een klein huisje in de buurt van Sarajevo. Met haar moeder gaat het qua gezondheid helaas erg slecht, waardoor Amela veel huishoudelijke taken op zich neemt. Hun enige inkomstenbron is een uitkering van 33KM (afgerond 17 euro) per maand.

Amela zit op dit moment in het eerste jaar van haar studie fysiotherapie aan de faculteit van gezondheidswetenschappen in Sarajevo. Ze is een gemotiveerde student die goede cijfers haalt en zich goed gedraagt. Mede dankzij onze steun kan zij deze opleiding blijven volgen en afmaken.

Enver Kudić

Image

Enver (18-09-1998) komt uit Velika Kladuša en woont met zijn moeder en oudere broer en zus. Zijn moeder is werkloos en het enige waar ze nog iets aan hebben is een klein moestuintje.

Enver is dit jaar – dankzij Hastor – begonnen aan de studie elektrotechniek in Sarajevo. Dit kon hij doen dankzij goede resultaten op de middelbare school en een zeer goed resultaat op het toelatingsexamen in Sarajevo.