Over ons

Mladi BiH is een landelijke non-profitorganisatie door en voor Bosnische jongeren in Nederland. De organisatie is in 2005 opgericht en opereert sindsdien door heel Nederland. Mladi BiH heeft de volgende doelen:


  Platform bieden

  Het bieden van een platform waar Bosnische jongeren elkaar kunnen leren kennen en kunnen netwerken. Zo organiseren we o.a. borrels en feestjes.

  Cultuur promoten

  Het promoten van de Bosnische taal, cultuur en geschiedenis. Dit doen we bijvoorbeeld door cultuurevenementen te organiseren, zoals Bosnian Food Festival.

  Humanitaire steun

  Het bieden van economische en humanitaire steun aan Bosnië en Herzegovina. Ieder jaar steunen we een goed doel in Bosnië en Herzegovina.

  Hoe werkt Mladi BiH?

  Mladi BiH organiseert verschillende soorten evenementen en projecten: van borrels, feestjes en een jaarlijkse barbecue tot aan culturele evenementen en workshops. Daarnaast proberen wij altijd, waar mogelijk, projecten in Bosnië en Herzegovina op te zetten of te ondersteunen.

  Mladi BiH bestaat uit drie lagen: het bestuur, de ambassadeurs en de leden. Deze drie lagen houden samen de organisatie draaiende en actief.

  Bestuur

  Het bestuur wordt democratisch gekozen door de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur stuurt de organisatie aan, maakt strategische beslissingen en onderhoudt de contacten met externe partijen. Het huidige bestuur is in oktober 2018 ingestemd en bestaat uit de volgende personen: Haris Sefer (voorzitter), Alma Velić (vicevoorzitter), Emel Mačkić (penningmeester), Aid Henić (secretaris) en Jasmin Zeković (public relations coördinator). Medina Hodžić neemt het komende jaar de functie van vertrouwens- en bemiddelingspersoon op zich.

  Ambassadeurs

  Ambassadeurs organiseren evenementen en zetten projecten op. Dit doen ze door in projectgroepen te werken. Tijdens vergaderingen brainstormen de ambassadeurs, samen met het bestuur, over mogelijke projecten en evenementen voor het komende jaar. Daarnaast zijn ze lid of projectleider van een of meerdere projectgroepen.

  Leden

  Mladi BiH heeft rond de 150 leden (supporters). De leden houden de organisatie draaiende middels een jaarlijkse contributie van €15,- per jaar en krijgen in ruil daarvoor een aantal mooie extraatjes. Lees hier meer over het lidmaatschap.

  Ook al ben je geen lid of ambassadeur, dan ben je uiteraard altijd welkom om naar een van onze evenementen te komen. We hopen onze community steeds verder uit te kunnen breiden en zijn ook altijd blij met nieuwe gezichten!

  Sponsor

  Wil je Mladi BiH steunen, maar heb je geen tijd en/of zin om ambassadeur of lid van Mladi BiH te zijn? Dan kan je ons eenmalig sponsoren.