Interview met ambassadeur: Emel

Emel is 22 jaar oud en woont in Waddinxveen. In 2016 meldde hij zich aan als ambassadeur bij Mladi BiH.

 

1) Waarom besloot je ambassadeur te worden bij Mladi BiH?
Ik werd een keer gewezen op het bestaan van Mladi BiH. Ik ging toen naar de website van Mladi BiH en las over de organisatie. Ik was op dat moment enthousiast geworden vanwege de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te netwerken met andere (Bosnische) jongeren. Dat moment kwam ook de Kick-off borrel 2016 er aan. Ik kende op dat moment letterlijk niemand die enigszins betrokken was bij Mladi BiH. Toen ik op de borrel aankwam, had ik al vrij snel mensen ontmoet en een hele leuke avond gehad waarin ik Mladi BiH leerde kennen. Bij de borrel kwam ook al naar voren hoe je je kan ontwikkelen bij Mladi BiH en hoe makkelijk je kan netwerken. Dat soort factoren zorgden ervoor dat ik besloot om ambassadeur te worden. Twee jaar later is het nog steeds een van de beste keuzes die ik heb gemaakt!

 

2) Wat heeft Mladi BiH je tot nu toe opgeleverd?
Mladi BiH heeft mij tot nu toe een groot netwerk opgeleverd. Je leert bij Mladi BiH mensen kennen uit verschillende vakgebieden waar je altijd iets aan hebt. Daarnaast hou je er ook hechte vriendschappen aan over. Verder ben je, door ambassadeur te zijn bij Mladi BiH, betrokken bij het organiseren van de activiteiten van Mladi BiH. Hierdoor ontwikkel je je talenten en leer je veel over projectmanagement.

 

3) Wat wil je graag nog bereiken bij/met Mladi BiH?
Ik kan trots zeggen dat ik bij Mladi BiH veel heb bereikt. Ik hoop bij Mladi BiH nog iets neer te zetten waar niet alleen Mladi BiH op lange termijn profijt van heeft, maar ook de leden en ambassadeurs. Zou hou ik me momenteel bezig met het zoeken naar een vaste standplaats voor Mladi BiH.

 

4) Zou je het andere Bosnische jongeren aanraden om ambassadeur te worden?
Ik raad andere Bosnische jongeren écht aan om ambassadeur te worden! Zoals ik al zei: ambassadeur bij Mladi BiH worden is een van de beste beslissingen ooit. Mocht iemand nog twijfelen om ambassadeur te worden, dan is dat echt niet nodig. Ik kende niemand bij Mladi BiH en ik vroeg me ook echt af waar ik aan begonnen was toen ik de eerste keer naar de Kick-off borrel vertrok. Maar de manier waarop Mladi BiH je ontvangt is gewoon zo fijn. Je leert heel snel nieuwe mensen kennen waardoor je jezelf al binnen een paar minuten op je gemak voelt.

 

Vraag 5) Met het oog op de Kick-off borrel die eraan komt: wat zou je tegen geïnteresseerden willen zeggen als ze nog twijfelen?
Gewoon komen! In het slechtste geval heb je een gezellige avond waarbij je nieuwe mensen hebt leren kennen en hebt kunnen lachen. Eerste drankje is van Mladi BiH, dus dat is ook mooi meegenomen!

 

De Mladi BiH Kick-off borrel is vrijdag 14 september in Utrecht. Meer daarover lees je op deze pagina of op Facebook. Zet jezelf op ‘Gaan’ en nodig je vrienden uit!