Project Gnijezdo


Mladi BiH steunt ieder jaar een goed doel in Bosnië en Herzegovina. Dit jaar zamelen we geld in voor de bouw van een opvangcentrum voor kwetsbare kinderen, denk aan kinderen met een traumatische ervaring, kinderen die niet thuis kunnen verblijven of kinderen die thuis niet optimaal kunnen functioneren, bijvoorbeeld omdat hun ouders verslaafd zijn aan alcohol.

Hieronder lees je wat het project inhoudt en hoe jij kunt helpen.


Meer info Doneren

Wat houdt "Project Gnijezdo" in?

Mladi BiH heeft besloten bij te dragen aan de bouw van een opvangcentrum voor kwetsbare kinderen. Het opvangcentrum zal worden gebouwd in Bronzani Majdan, dichtbij de stad Banja Luka. Het doel van dit opvangcentrum is om kwetsbare kinderen tussen de 6 en 15 jaar oud een plek te geven waar ze zichzelf in alle rust kunnen ontwikkelen.

Het gaat hier om kinderen die (door een traumatische ervaring) moeite hebben om optimaal te functioneren en te integreren in de samenleving. Deze kinderen volgen hier lessen en cursussen, worden geholpen met hun problemen en misschien wel het meest belangrijke: ze krijgen zo een plek waar ze zich thuis voelen en weer kind kunnen zijn.

Dit opvangcentrum krijgt de naam "Gnijezdo" (vertaald: "nest").

Image Image

Over IN Fondacija

De initiatiefnemer van dit project is IN Fondacija. IN Fondacija is een politiek en religieus onafhankelijke non-profitorganisatie die actief is door heel Bosnië en Herzegovina. IN Fondacija helpt kwetsbare kinderen, onder andere door opvangcentra te openen waarin ze kinderen les geven en begeleiden. IN Fondacija heeft de afgelopen jaren al meer dan tien opvangcentra laten bouwen, mede dankzij hulp van Stichting Kinderpostzegels Nederland.


Meer over IN Fondacija
Image

Hoe zamelen we geld in?

Als Mladi BiH zullen we de komende tijd de winst van onze evenementen doneren aan dit goede doel. Zo zal bijvoorbeeld de winst van Bosnian Food Festival naar dit goede doel gaan. Daarnaast staan we ook open voor donaties, zowel tijdens onze evenementen als via het internet. Ook gaan we actief op zoek naar samenwerkingen met andere organisaties en bedrijven.

Voor dit project is een bedrag van ruim € 8000,- nodig. Er zijn meer organisaties actief geld aan het ophalen voor dit goede doel, zoals WorldVision. Mladi BiH hoeft dus niet het volledige bedrag op te halen, maar natuurlijk geldt: hoe meer, hoe beter!

Doneren?

Wil jij een bijdrage leveren aan dit mooie project? Dat kan! Voor een eenmalige donatie kun je geld overmaken naar NL41 INGB 0003 0275 25 t.n.v. Mladi BiH. Vermeld in de omschrijving dat het om een donatie voor Project Gnijezdo gaat.

Ben jij een bedrijf of organisatie die, bijvoorbeeld door middel van een samenwerking, een bedrag kan doneren of ophalen? Stuur dan een mailtje naar info@mladibih.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer informatie over het project? Neem dan contact op door te e-mailen naar info@mladibih.nl. We beantwoorden graag al je vragen!